Quantcast
Channel: Ab-Anar Music
Viewing all 29 articles
Browse latest View live

...:: مصاحبه اختصاصی با کاوه آفاق ::...

$
0
0

مصاحبه اختصاصی با کاوه آفاق خواننده - آهنگساز و سرپرست گروه The Ways

Hosted by ImageHost.org

آب انار موزیک-  مصاحبه از  شهیار کبیری  : گروه راک آلترناتیو The Ways  مدت زیادی نیست که از انتشار اولین تراکشان "اتاق آبی" می گذره، اما در همین مدت در بین اهالی موسیقی راک محبوبیت زیادی رو برای خودش دست و پا کرده است. اعضای این گروه رو علیرضا پوررضا (کیبورد – ساکسیفون)، حامد قناد(گیتار باس)، ایمان محمدی (درامز) و کاوه آفاق (خواننده – گیتار) تشکیل می دهند.گروهی با افراد تحصیلکرده که نگاهی کاملا حرفه ای و تازه به موزیک و ترانه راک دارند ومعتقدند با متد جدیدی که در نوشتن ترانه هایشان دارند، مشکل ننشستن ترانه ها برروی موزیک راک را که تا به امروز از مشکلات اصلی موسیقی راک فارسی بوده را از بین برده اند. دقت و حساسیت آنها در ارائه کار خوب و متفاوت به مخاطبان  در ساخت ویدیو کلیپ هایشان هم به خوبی آشکار و مثال زدنی است و با توجه به این نکته که هنوز آلبوم اولشان رامنتشر نکرده اند و نیز با توجه به اینکه با حجم کم تعداد تراک های منتشر شده اشان به مقبولیت خوبی دست یافته اند می توان به کیفیت بسیار بالای کارهایشان پی برد. بدون شک ما در آینده ای نه چندان دور از گروه The Ways بسیار بیشترهم خواهیم شنید چرا که تمامی ابعاد به اوج نشستن را به سادگی در این گروه می توان پیدا کرد.
کاوه آفاق، به عنوان سرپرست گروه به سوالات ما با حوصله و با متانت خاصی پاسخ داد که متن این مصاحبه را که در تاریخ 22 آبان 88 انجام گرفت را در ادامه می خوانید....

Hosted by ImageHost.org

آب انار موزیک:  الان توی راه که داشتی می اومدی به چه آهنگی گوش می دادی؟
ترانه SuperGirl از گروه Remon.
 

آب انار موزیک:The Ways چه تاثیراتی از موسیقی غرب گرفته؟
تاثیراتی که ما و گروهمون از موسیقی غرب گرفته هرگز اینجوری نبوده که ما مثلا بگیم پیرو پینک فلوید و  کوئین یا متالیکا هستیم (حالا این گروه ها رو سمبلیک اسم بردم چون توی ایران معروف تر از بقیه اند).ما هیچ وقت پیرو هیچ کس یا گروهی نبودیم. من خودم توی تمرین کردن ها یا توی مطالعاتی که از قدیم توی حوزه عرفان ایران داشتم توی خلق آهنگ هامون هم اون روش ها رو پیاده و استفاده کردم و خیلی از روشهای رفتار خلق رو از رفتار شعرای قرن 5تا7 ایران یاد گرفتم... ولی خوب برای تکنیکال بودن از نظر مقولات تئوریک تکنیکی و تنظیمی تئوری موسیقی هرچیزی که یاد گرفته بودیم رو بدون اینکه الان بدونیم مثل کی قراره بسازیم، شروع کردیم به خلق کار، ولی خوب قاعدتا رد پای مولفین گذشته توی هر اثر هنری حال وجود داره و ما هم با توجه به اون source هایی که همه ی موزیسین ها از کودکی گوش می دن، ما هم ردپایی از آدم های قدیم توی موسیقیمون هست، حالا این می تونه از فریدون فروغی و فرهاد گرفته بشه تا پینک فلوید و کوئین به طور مثال.

 

آب انار موزیک: یه کم برامون توضیح بده که گروه The Ways چه جوری و از چه سالی شکل گرفت.  
ما ابتدا و در سال 81 یک گروه پاپ بودیم که با هم کار می کردیم و 8 نفر نوازنده داشتیم و خواننده ی این گروه هم شخص دیگه ای بود و من هم نوازنده گیتار الکتریک گروهمون بودم. گروه اعضای کاملی داشت، باس و درام و ویالونیست گروه هم آراد شاکری بود که آراد هم الان باز برای خودش یه خواننده ی مجزایی شده... بعد 4 نفر از اون 8 نفر اومدیم بیرون از گروه و من با بچه ها همیشه صحبت می کردم که این موسیقی پاپ، اون جهانی نیست که ما برای موسیقیمون می خواستیم بسازیم و کار کنیم و خُب از سال 83 ما چهار نفر که جدا شده بودیم اول تحت عنوان گروه "امپایر" کار می کردیم و از سال 85 هم اسم گروهمون رو گذاشتیم The Ways.

Hosted by ImageHost.org

 

آب انار موزیک:چرا اسم The Ways رو انتخاب کردید؟
The Ways  یعنی راه ها، ما 4 نفر از ابتدا فکر می کردیم که 4تا راه هستیم. ما 4 نفرتوی این گروه همیشه 4تا دوست خیلی صمیمی بودیم حتی قبل از اینکه بخواهیم با هم موزیک کار کنیم، از طرفی هم ما 4 تا آدمی هستیم که هیچ شباهتی به هم نداریم که هیچ، همیشه اختلاف نظر هم داریم، طوری که همیشه همه تعجب می کردن و می گفتن این 4 نفر با این همه اختلاف چه جوری کنار هم وا می ایستند؟! از قدیم هر کدوم از ما راه خودش رو می رفته تا همین الان هم که توی موزیکمون هم همین روال ادامه داره، یعنی مثلا توی تنظیم کار، کسی توی گروه به من نمی گه اینجای گیتار رو این شکلی بزن یا مثلا من نمی گم پیانو رو اینجاش رو اونجوری بزن؛ هر کسی کار خودش رو انجام می ده و بعد این ها کنار هم چیده می شه و تحت اثری می شه بنام The Ways  و بیرون میاد و رد پای هر نوازنده ای واقعا بدون هماهنگی توی کار بقیه اعضاست و هدفمون هم اینه که یه روزی این 4تا راه رو بهم برسونیم.

 

آب انار موزیک:  راجع به چگونگی ساخت موزیک ها صحبت کردی، راجع به ترانه ها چی؟ ترانه ها چطور نوشته می شوند؟
اصولا هرکسی که توی گروه ما آهنگ رو می سازه، ترانه اش رو هم خودش گفته و بر حسب اتفاق تا به امروز بیشترین آهنگ هایی رو که از گروهمون می شنوید، آهنگسازی و ترانه اش با من بوده ولی خوب حامد قناد و علیرضا پوررضا هم ترانه هایی رو گفتند که کار کردیم و ایمان محمدی هم یک ترانه سرای بسیار خوبه ، مثلا آهنگ بن بست رو ترانه اش رو ایمان گفته. بعضی از آهنگ ها رو هم علیرضا یا حامد می سازند که شعرش رو ایمان می گه...

 

آب انار موزیک:همیشه یکی از بحث های اصلی موسیقی راک ما ترانه هاش بوده، به نظر تو فضای ترانه های The Ways چقدر با فضای موسیقی راک همسانه؟
من از اول هم همیشه مشکل اصلی راک ایران رو ترانه هاش می دونستم، برای اینکه راکرهای ما همیشه اثیر یه پارادوکس بودن که باعث می شد ترانه های خوبی رو انتخاب نکنند. حالا اون خودش بحثش خیلی طولانیه که چرا ترانه های خوبی رو انتخاب نمی کردن... اما من همیشه به این فکر بودم که ترانه هامون تا جایی که جا داره باید ترانه های ساده تری بشه و بیشتر به فضای پاپ نزدیک بشه و مفاهیمی هم که قراره توی اون ترانه ها گفته بشه مفاهیم راک باشه، مفاهیم عمیق اجتماعی، ضمن اینکه همیشه هم معتقد بودم فرم هایی رو که قراره برای ترانه هامون انتخاب کنیم می تونیم از بهترین فرم های ترانه های پاپ بگیریم چراکه باعث می شه بیشتر روی موسیقیمون بشینه.

 

آب انار موزیک: شما برای انتخاب ترانه هاتون این چهارچوب رو برای خوتون درست کردید که همیشه از ترانه های خودتون استفاده کنید یا نه، اگه ترانه ی خوبی هم بهتون پیشنهاد بشه امکان داره که روی اون  ترانه هم کار کنید و بخوانید؟
متاسفانه من بلد نیستم روی ترانه کسی آهنگ بسازم.

 

آب انار موزیک:یه اتفاق جالب یا شاید حتی عجیب از نظر من اینه که اکثر خواننده ها، موزیسن ها و گروه های راک آلترناتیو حال حاضر ایران مثل خود تو و گروهت یا محسن نامجو، عبدی بهروانفر و گروه ماد، گروه Minus1، هادی پاکزاد و ... خواستگاهشان از مشهد بوده، دلیلش رو چی می دونی؟
کلا یه نگاه تاریخی به خواستگاه هنر و هنرهای پیشتاز توی ایران که بندازیم می بینیم که از ادبیاتمون، از نقاشیمون یا حتی توی سیاست، خیلی اوقات خراسان بوده که به عنوان یک حالت آوانگارد رو بخصوص توی هنر داشته و من اینو حس می کنم که انگاری از اون آب و هوای اقلیم خراسان همیشه کسانی جلوتر از بقیه اقلیم های دیگه ایران میان بالا و این برای خود من هم خیلی جالبه.

Hosted by ImageHost.org

 

آب انار موزیک:  با این بچه ها در ارتباط هم هستید یا راجع به کارهای همدیگه نظر هم می دید؟
به هر حال من که توی گروه The Ways هستم با مسعود فیاض زاده یا حامد مبارز و بچه های که توی Minus1هستند، هم با همدیگه هم دانشگاهی بودیم هم با هم رفت و آمد داشتیم از قبل، یا عبدی بهروانفر... به هر حال آره، موسیقی مشهد یه جوری هم هست که به خاطر اینکه وسعت شهر کوچک تره، اکثرا یا شاید بشه گفت 80 درصد موزیسن ها همدیگه رو می شناسند و رفت و آمد هم دارند.


آب انار موزیک:  دلیل اینکه The Ways در بین سایر گروه های راک با استقبال عمومی بیشتری مواجه شده رو چی می دونی؟
من ترانه هامون رو دلیل اصلیش می دونم.

 

آب انار موزیک:برای شنیدن سایر کارهای دیگه ای که تحت عنوان راک فارسی توی بازار به خصوص زیر زمینی وجود داره هم وقت می گذاری؟
آره، بعضی ها رو گوش دادم، خیلی ها رو گوش ندادم، البته گوش ندادنم دلیلش این نبوده که دوست نداشته باشم که گوش بدم، واقعا به دستم نرسیده... ولی خوب از اون چیزایی که به دستم رسیده که خیلی هاشون آثار دوستان نزدیکم بوده، هیچ وقت، می تونم بگم هیچ وقت با ترانه هاشون ارتباط کامل برقرار نکردم، ولی واقعا توی فرم، راک ایران راک قوی ایه، یعنی من توی خیلی جاها می بینم که ردپای تنظیم ها و نوازندگی هایی که داریم و می شنویم با بهترین آثار دنیا برابری می کنه

 

آب انار موزیک: برای نمونه مثال هم می تونی بزنی؟
آره، توی کارهای اوهام، توی کارهای Minus1 و توی کارهای عبدی بهروانفر.(حالا شاید باشند افراد دیگه ای که من نمی شناسمشون یا کارهاشون به دست من نرسیده ...) ولی توی کارهایی که تا به حال من شنیدم در کارهای این 3تا واقعا نمونه هایی رو دیدم که فرم ها کاملا برابری می کنه با بهترین آثار دنیا.

 

آب انار موزیک:  ترانه ای از شما وارد بازار شد به عنوان اتاق آبی. فکر می کردید که این تراک اینقدر با استقبال روبرو بشه؟ من خودم به شخصه خیلی ها رو دیدم که شاید اصلا با موزیک راک میانه خوبی ندارند اما اتاق آبی شمارو از حفظ می خواندند...
ما تراک اتاق آبی رو به عنوان اولین تراک گروهمون وارد بازار کردیم، ولی همون موقع هم 10تا تراک دیگه داشتیم  که جای اون می تونستیم پخش کنیم، اما چون فکر می کردیم که نوع تنظیم اش و نوع شعرش و حالا جنس صدایی که داره و نحوه نشستن این صدا روی کار، به گونه ای می تونه با استقبال بیشتری نسبت به بقیه کارها مواجه بشه. علت اصلیش رو شاید بشه تنظیم ملایمش که اصول موسیقی راک توش رعایت شده دانست ولی روحی که این آهنگ داره یه روح پاپه و بالطبع می تونه با گستره ی بیشتری از مردم ارتباط برقرار کنه. ضمن اینکه ترانه اش هم یه ترانه ای بود که فکر می کردیم تا به امروز توی این ژانر کسی به این شکل کار نکرده بود.

 

آب انار موزیک:از اونجایی که ویدیو کلیپ این کار هم کار بسیار قوی بود، تاثیر ویدیو کلیپ اش رو توی جذب مخاطبان چقدر می دونی؟
یه قضیه ای هست اونم اینکه توی جهان امروز واقعا سرعت رشد یک اثر هنری وقتی تبدیل به چند رسانه ای بودن بشه ، حالا می خواد اون هنر نقاشی باشه یا تاتر یا موسیقی و ... وقتی از رسانه های دیگه غیر از عرصه ی خودش هم استفاده بشه، توی دنیای امروز همیشه با سرعت بیشتری مواجه می شه و خوب من اثر این ویدیوها رو توی کار موزیسین ها 100درصد موثر می دونم.

 

آب انار موزیک: آخرین تراک منتشر شده از The Ways تراکی است تحت عنوان شهر من کو؟ این تراک که سروصدای زیادی هم به راه انداخته، توی چه فضایی شکل گرفته؟
حقیقت اینه که تراک شهر من کو؟ سال 87 به این شکل ساخته شده که من ابتدا موسیقی اش رو ساخته بودم و با هارمونی اش ارتباط خوبی برقرار کرده بودم و فکر می کردم این هارمونی می تونه یه هارمونی ضد جنگ باشه و یه ترانه ضد جنگ می تونه اون رو کامل کنه، ولی من ترانه اش رو نگفته بودم تا اینکه به ایمان محمدی پیشنهاد دادم و ایمان ساختار کلی ترانه رو ساخت بعد داد دست من که جزئیات ترانه رو روش کار کردم، یعنی کار محصول مشترک ما 2تا بود و تا اوایل سال 88 دیگه کار ضبط شد و به اتمام رسید. ما هدفمون ارائه ی یک ترانه ضد جنگ بود ولی این تراک موقعی وارد بازار شد که فضای جدیدی توی کشور بوجود آمده بود و کاملا یک سوء تفاهم نسبت به کار ما پیش آمد؛ به طوری که ما یه ترانه ضد جنگ ارائه کرده بودیم برای یه شهر جنگ زده که مثل یک حالت تراژدیک همه چیز اون شهر از بین رفته بود ولی خوب با فضای فعلی کشور دچار یک سوء برداشت هم شد.

 

آب انار موزیک:  سینما رویا  کجاست؟!
سینما رویا یا به تعبیر دیگه سینما رویال... اینو می تونم من بگم از راجرز واتر یاد گرفته بودم که یه سری واژه ها رو سعی می کرد همیشه به حالت دوگانه تلفظ کنه. من توی خیلی از آهنگ هامون این کارو می کنم، مثلا توی آهنگ بن بست من می گم دنیاه (یه آه هم داره انتهاش) یا همیشه اسم خدا رو بعدش یه آه اضافه می کنم و خداه می خونم. توی تراک شهر من کو؟ من می گم سینما رویال، ولی یه جوری می خواستم بگم رویا، سینما رویا، سینمایی که می تونم بگم که من با یک شیطنت  خواستم یه نقدی بکنم به سینمای از بین رفته، سینمای فعلی ایران... رویال هم که تعابیر خودش رو داره و ما می دونیم که خیلی از سینماهای ایران توی زمان گذشته اسمشون رویال بوده، ولی در هر صورت مقصود من اون سینمای از دست رفته ی ایرانه.

 

آب انار موزیک: چه اتفاقی برای ویدیو کلیپ شهر من کو افتاد؟ مدت زیادی طول نکشید که دیگه از شبکه های ماهواره ای این کار پخش نشد، دلیل خاصی داشت؟
بله، ما بعد از یه مدت دیدیم که این کار دیگه از شبکه pmc پخش نمی شه، طی تماسی که باهاشون داشتیم pmc به ما اعلام کرد که رفتار خواننده ی این کلیپ با موازین شبکه ما همخوانی نداره! اما این اصل ماجرا نبود، ما با پرس و جوهایی که کردیم فهمیدیم اصلا قضیه چیز دیگه ای بوده و همون سوء برداشتی که دیگران از این آهنگ کرده بودند رو مسئولین این شبکه هم کرده بودند.خیلی از اطرافیان هم می گن که انگار توی یکی از برنامه های شبکه bbc این کلیپ به صورت دانلود شده پخش شده که خوب این اتفاق خیلی ساده ای بود، اما گویا مجری این برنامه هم همون سوء برداشت همیشگی رو انجام داده و این آهنگ رو به حوادث پس از انتخابات متصل کرده که اصلا اینجوری نبوده و واقعیت این آهنگ، یک آهنگ ضد چنگه... و در ادامه ماجرا هم شبکه pmc فکر می کنیم به همین دلیل بوده که کلیپ رو از لیست پخش برنامه اش حذف کرده و متاسفانه در حال حاضر خیلی از شبکه ها حاضر به پخش این کار نمی شن و هر توضیحی هم که ما می دیم، کسی پاسخگو نیست.

 

آب انار موزیک: بگذریم، چه خبر از آلبوم اول The Ways؟ ترانه های آلبوم چه حال و هوایی داره ...
The Ways الان 3تا آلبوم آماده داره. آلبوم اول رو که بزودی قراره پخش کنیم شامل 10 تراکه و اسم آلبوم هم خواب بازیه. ترانه هاش رو هم سعی کردیم ترانه هایی باشه که معرف رویکردهای گروهمونه، مثل تمام آلبوم های دیگه دنیا بخشی از شعرها اعتراضیه، بخشی از شعرها درگیر با بحث فلسفی ترانه سراشه و بخش دیگه هم عاشقانه.

Hosted by ImageHost.org

 

آب انار موزیک:و به چه صورت قراره منتشر و پخش بشه؟
این آلیوم احتمالا بصورت پخش اختصاصی و به یه تعداد محدودی  به فروش می رسه و مسلما با توجه به نداشتن مجوز مجبور به این خواهیم بود که پس از مدتی هم آلبوم رو برای دانلود روی سایت ها Release کنیم.

 

آب انار موزیک:موسیقی زیر زمینی ایران و بچه هایی که به خصوص در سبک های راک و رپ  دارن به صورت زیر زمینی فعالیت می کنن روز به روز داره به تعدادشون اضافه می شه و بیشتر شنیده می شوند، The Ways هم از همین بستر بیرون آمده و داره فعالیت می کنه، چه آینده ای رو برای موسیقی زیرزمینی متصوری؟
من آینده ای رو که برای موسیقی زیر زمینی تصور می کنم اینه که اولا معتقدم مثل همه ی دوره های تاریخی هنر ما دوباره یک بازگشت هنری خواهیم داشت، مثل بازگشت ادبی که توی دوره های مختلف هنری داشتیم. من این دوره بازگشت در موسیقی رو متعلق به راک می دونم، یعنی معتقدم تا چند سال آینده موسیقی راک تبدیل می شه به موسیقی اول ایران و کم کم این عزیزانی که الان زیر زمین هستند از تمام کسانی که روی زمین اند برای مردم آشناتر خواهند شد.

 

آب انار موزیک: امکان داره که روزی کار سفارشی از شما بشنویم؟
نه، هیچ وقت... اگه منظور از کار سفارشی کاری باشه که مثلا قرار باشه برای پرسپولیس و غیره بخواهم بخوانم، نه هرگز این اتفاق نمی افته.

 

آب انار موزیک: برای مخاطبان The Ways و طرفدارانتون که روز به روز داره به تعدادشون افزوده می شه حرف خاصی داری؟
حرف خاصی که ندارم، ولی ضمن تشکر از همه، تقاضا دارم که به موسیقی خوب گوش بدهند و این رو هم یادشون باشه اون ها نباید دست هنرمند رو بگیرن و پایین بکشند، باید دستشون رو به هنرمند بدهند و هنرمندها اون ها رو بکشند بالا... این به اون معنیه که نباید توقع اشان رو از هنرمندها پایین بیارن، باید از تمام هنرمندهاشون بدون اینکه به اسامی آنها کار داشته باشند توقع کارهای خوب داشته باشند.

آب انار موزیک:ممنون ازت کاوه جان، اگر حرف خاصی باقی مونده که باید زده بشه ما در خدمتیم.
حرف که زیاده، خیلی حرف دارم که می خوام بزنم اما اینجا جا نمی شه!

شهیار کبیری - امیر مطلبی   ( مصاحبه اختصاصی برای آب انار موزیک و سایت موسیقی 360)


...::: اتمام مراحل تصویر برداری مستند ایرانی Rock ON ::...

$
0
0

 

 مراحل تصویربرداری فیلم مستند ROCK ON به کارگردانی شهیار کبیری و تهیه کنندگی فرامرز محبی پس از حدود دوماه کار، روز 23 اسفند در تهران به پایان رسید.

این فیلم مستند تخصصا به ساختار موسیقایی سبک راک و زیر شاخه هایش در بین راکرهای ایرانی داخل و خارج از ایران می پردازد. شهیار کبیری کارگردان این اثر اخبار دقیقی از همه ی افرادی که جلوی دوربین قرار گرفته اند را منتشر نکرد و ضمن مطرح کردن اینکه حدود 30 نفر از راکرهای ایرانی را در این فیلم کنار هم قرار داده، تنها به اسم بردن افراد و گروه های سرشناسی مثل شهریار مسرور، عبدی بهروانفر، همایون مجدزاده (گروه کهت میان)، کاوه آفاق (گروه The ways)، مسعود فیاض زاده (گروه Minus1) ، بابک ریاحی پور،شهاب الدین مرتضوی، آرین نائینی و... اکتفا کرد.


(عوامل تهیه فیلم در کنار عبدی بهروانفر ، کاوه آفاق و شهریار مسرور)

 


امیر مُطلبی، یکی دیگر از عوامل فنی این فیلم در توضیحی کوتاه راجع به این اثر به موسیقی360 اعلام کرد که از آنجایی که درپی گرفتن مجوز برای پخش این فیلم در داخل کشورهستیم ، سعی ما بر آن بوده که فقط راجع به فرم موسیقی سبک راک و فرم کلام در آن و...موضوعاتی از این دست را مطرح کنیم و مباحث حاشیه ای اعم از مشکلات و عدم حمایت راک از سوی جامعه را در این فیلم کنار بگذاریم.
مُطلبی  ادامه داد که علاوه بر موزیسین ها و خوانندگانی که در این فیلم مستند حضورپیدا کرده اند، کارشناسان و منتقدانی نظیر ادیب وحدانی، سعید گنجی، میثم یوسفی و ... نیز در این اثر حاضرند.

خبرهای بعدی و کامل تر را راجع به فیلم مستند ROCK ON از طریق همین سایت پیگیری کنید.
عوامل فنی فیلم مستند Rock ON:
کارگردان : شهیار کبیری
طرح: شهیار کبیری
مجری طرح: امیر مُطلبی
کارشناسان مشاور: رضا یزدانی – بابک میرزا خانی – عبدی بهروانفر و کاوه آفاق
دستیار اول کارگردان: امیر مُطلبی
دستیار دوم کارگردان: حسین صفری
مشاور کارگردان: آرش معدنی پور
تصویربرداران: یونس سبزی – وهاب گائینی (با سپاس از رضا شیخی)
نورپرداز: یونس سبزی
صدابرداران: احمد رنجبر – مصطفی صالحی
گریم: حسین صفری (با سپاس از شبنم لویی مقدم)
عکاسان: صبا بیانی – هنگامه محمد نظامی - لیلی همتی – سمانه مُطلبی
تهیه کننده: فرامرز محبی


عبدی بهروانفر (سرپرست گروه ماد)


آرین نائنی (سرپرست گروه نیک آیین)


همایون مجدزاده (سرپرست گروه کهت میان)


شهاب الدین مرتضوی

...:: مرد دیوانه ی خدا ::...

$
0
0
سوسن دیهیم در تهران و در یک خانواده ی بسیار اشرافی به دنیا آمد,وی کوچکترین فرزند از بین یازده فرزند خانواده بود.تربیت و آموزش دیهیم بر اساس قوانین شاه بسیار عالی بود و وی پیشرفت فوق العاده ای داشت.

پدر سوسن یک اقتصاد دان ,عالم و ویولونیست بود و در منزل انها تمام آلات موسیقی جدید و قدیم به طور باور نکردنی یافت می شد.برای دیهیم رقص و موسیقی دو واقعیت زندگی بود .زندگی او تماما به رقص باله گذشت.استاد وی یک بالرین بود که در کمپانی استاکسن وبارتوک برای موسیقی سنتی و مردمی مشغول به کار بود.

تابستانهای سوسن به رقص های خاصی در کمپهای هنری در کنار دریای خزر و در فستیوال شیراز سپری می شد.در زمانی که وی موریس بیارت را ملاقات کرد به وی بورسیه ای پیشنهاد شد که در مدرسه ی هنری وی در بوروسل شرکت کند.به تدریج وی با گونه های مختلف موسیقی در سراسر دنیا آشنا شد و با نوازندگان معروفی همکاری کرد و رفته رقته تبدیل به یک نوازنده ی برجسته شد.اخیرا وی آلبوم”مرد دیوانه ی خدایی”را به تنهایی رائه داده است.این آلبوم که درباره ی عشق الهی می باشد شامل اشعار شعرای صوفی بزرگ همچون مولانا,سعدی و جامی است.

سبک کار وی تلفیقی از موسیقی جز و موسیقی سنتی ایران می باشد که در نوع خود بدیع و بسیار جذاب است .

خانم دیهیم، که یک شرکت تولید موسیقی پیشرو نیز پایه‌گذاری کرده است، بتازگی چند برنامه با ساوینا یاناتوه، هنرمند بداهه‌خوان یونانی، نیز در شهر آتن برگزار کرد.

آلبوم «ديوانه خدا» يا Madman of God مجموعه‌اي از تصنيف‌هاي قديمي ايراني و ترانه‌هائي با مضامين عارفانه است که خانم سوسن ديهيم، موسيقيدان پيشتاز نيويورکي با همکاري نوازندگان برجسته بين‌المللي، از جمله کارش کيل Karsh Kale، Reggi Workman، Glen Valez، رضا درخشاني و ريچارد هاروويتزHarowitz تهيه کرد، که پرفروش ترين آلبوم خارجي اروپا شد و در آمريکا مورد توجه منتقدان قرار گرفت وهنوز فروش آن ادامه دارد. کمپاني صفحه‌پرکني پيشتاز Crammed Disc بلژيک يک تنظيم جديد و الکترونيک از اين آلبوم بيرون داد به کوشش آقاي بيل لازول Bill Laswell، هنرمند جاز و تهيه کننده پرکار نيويورکي.

سوسن دیهیم

ريتم‌هاي جديد تکنو و جانگل، و سازهاي الکترونيک، فضاي تازه‌اي به اين موسيقي داده است که خودش برداشتي امروزي از موسيقي سنتي ايران بود.

وی طی سال گذشته علاوه بر خوانندگی در موسیقی متن فیلم «بادباک‌باز»، در ساخت موسیقی متن فیلم «س-ن-گ-سار ث-ر-یا م-یم»، ساخته سیروس نو-ر-سته، نیز همکاری داشت.

برای تهیه نسخه اصلی آلبوم در ایران با شماره 09357767143 تماس بگیرید...

...:: مهسا وحدت ::...

$
0
0
متولد ۱۳۵۲ تهران، مهسا وحدت از چهارده سالگی مقدمات موسیقی را با نواختن پیانو (کلاسیک) نزد خانم مینو محبی آغاز کرد و نزد خانم لاله آق‌اولی این ساز را ادامه داد. فراگیری آواز ایرانی (سنتی) را نزد خانم پری ملکی آغاز کرد و نزد آقای مهدی فلاح و مدت کوتاهی هم نزد آقای محسن کرامتی شیوه دیگر آواز سنتی را فرا گرفت. آموزش ساز سه تار را نزد آقای رامین کاکاوند آغاز نمود و نزدآقای مسعود شعاری ادامه داد. در سال ۱۳۷۸ از دانشکده موسیقی دانشگاه هنر با مدرک لیسانس موسیقی فارغ‌التحصیل شد. در دانشگاه هنر از راهنمایی استادانی چون آقایان شریف لطفی، هوشنگ ظریف، بهنام وادالنی، عبدالرضا سجادی، احمد پژمان، هوشنگ کامکار، محمدرضا درویشی، ساسان فاطمی بهره‌مند شد.

مهسا وحدت

آلبوم حوا منم با صدای مهسا و مرجان وحدت توسط اتابک الیاسی آهنگ‌سازی، تنظیم و تولید شده است. این آلبوم را شرکت نروژی «کیرکه‌لیگ کولتورورکس» به بازار عرضه می‌کند. حوا منم در ایران تکوین، زاده و ضبطْ و در نروژ و سوئد میکس و مَسْتِر شده است. عناصر ملودیک آهنگ‌ها از دستگاه‌های موسیقی ایرانی برگرفته و توسط خواهران وحدت و اتابک الیاسی سامانی نو داده شده است. از سروده‌های شعرای معاصری چون آذر خواجوی و لایق شیرعلی در کنار بزرگانی چون مولوی و باباطاهر و طاهره قرةالعین در آلبوم استفاده شده است.

موسیقی‌دانانی که هنر خود را در حوا منم به گوش می‌رسانند عبارتند از: کریستف رضاعی (آواز)، پاشا هنجانی و امیر اسلامی (نی)، شروین مهاجر (کمانچه)و شهرام غلامی (عود)، علی رزمی و اتابک الیاسی (سه‌تار)، رضا عسکرزاده (دودوک)، بابک ریاحی‌پور (باس)، و علی رحیمی (دف و سازهای کوبه‌ای). آلبوم در یازدهم شهریورماه ۱۳۸۷ رونمایی می‌شود.  (اطلاعات از سایت شخصی مهسا وحدت)

وحدت از معدود هنرمندان ایرانی است که توانسته است علی رغم همه ی دشواریهایی که به عنوان یک خواننده ی زن پیش رویش بوده است، در خارج از کشور نیز حضور نسبتا فعالی داشته باشد. وی در سال ۲۰۰۸ به پیشنهاد اریک هیلستاد تهیه کننده ی موسیقی و شاعر نروژی برای حضور در پروژه ای به نام “نواهای عاشقانه ی تمدنها” (Love Duets Across Civilizations) پاسخ مثبت داد. این اثر با حضور مایتی سم مک کلین (Mighty Sam McClain)، خواننده ی سبک بلوز امریکایی و نامزد جایزه ی گرمی اواخر ماه پیش وارد بازار شد.
ضبط این آلبوم که بوی خوش وصل (Scent of Reunion) نام دارد، در نروژ، ایران، و امریکا انجام شده است.

مهسا وحدت

برای تهیه نسخه اصلی این دو آلبوم در ایران با شماره 09357767143 تماس بگیرید...

...:: مصاحبه اختصاصی با شهرزاد سپانلو ::...

$
0
0
آب انار موزیک – شهیار کبیری : خیلی ها معتقدند دوران طلایی موسیقی ایران دهه ی 50 و 60 بود که حالا خیلی از اون روزگار گذشته و دیگه هم تکرار نمی شه... خیلی ها معتقدند تازه از معدود ستاره های به جا مانده ی اون سالها هم، کم فروغ شدند و دوران ستاره بازی! با این نسل موسیقی ایران، حتی شوخی بی مزه ایست!
تازه بعضی اوقات که حالمان زیادی خوش است و کبکمان خروس خوان می شود، شاید از روی سرخوشی با اغماض فراوان در میان خوانندگان مرد بتوان افرادی را یافت که با ستاره های روی صحنه ی قبل از انقلاب نظیر ویگن، عارف، فرهاد و... مقایسه کرد، اما به واقع بر سر جنس دیگر موسیقی ما، که بانوانی نظیر گوگوش، مرجان، رامش، مریم جلالی و... طلایه دارانش بودند چه آمده؟!
موسیقی بانوان ایرانی امروز، پر است از ترانه های ضعیف، موزیک سخیف و صدای نه چندان لطیف و گوش نواز که فقط به واسطه ی پخش ویدیو کلیپ ها از بیست و چهار ساعته های ماهواره ای و نمایش دادن اندام تیغ خورده و در قالب موارد حتی بدون جذابیتشان عرضه می شود، به راستی کجای فعالیت هنری ما جا می گیرد؟
در این میان اما بی تعارف ، شهرزاد سپانلو فقط به همراه دو یا سه نفر دیگر، بحثشان از باقی خیلی جداست. خواننده ی زنی که شاید همه با شنیدن اسمش یاد حرف ابراهیم حامدی روی صحنه می افتند که گفت اگر قرار باشد با یک خواننده ی زن ایرانی روی سن بخوانم، آن یک نفر شهرزاد سپانلوست.
سراغ شهرزاد سپانلو رفتیم، کسی که در این روزهای مسموم و ننگین موسیقی بانوان ایرانی هنوز هم کارهای متفاوتی ارائه می دهد، ابعاد ستاره ماندن را دارد و با شنیدن خبر انتشار آلبومش در 11 خرداد 89 ته دل مارا براستی که شاد کرده است.
عموما سعی بر این بود که گفت و گویم با او بالا و پایین زیادی داشته باشد، اما بواسطه ی روحیه ی آرامی که خانم سپانلو دارد به چندتا از سوالهایم با این دلیل که اینها جنجالی است و با این سوال ها راحت نیستم، خواستار حذف آن دسته از بحث های باب میل اینجانب شد!!! اما همین هم غنیمتی است تقدیمی، در فاصله تنها چند روز مانده به انتشار آلبوم چهارمش "یک روز" این گفت گو را به مخاطبانش تقدیم می کنیم...

shahrzad0

آب انار موزیک : بهتره از اینجا شروع کنیم... شهرزاد سپانلو رو همه برای اولین بار با گروه سیلوئت شناختن، شاید واسه خیلی از طرفدارانت این سوال باشه که قبل از ورود به این گروه هم فعالیت هنری داشتی یا تو هم جزو خوانندگانی هستی که توسط شهبال شب پره کشف و به موسیقی ما معرفی شد؟
اگه منظورتون فعالیت هنری در حد کارهای دبیرستانی و دانشگاهی است، باید بگم بله، قبل از ورود به گروه سیلوئت در تمام برنامه های هنری – آموزشی، به انگلیسی می خواندم اما با گروه سیلوئت بود که برای نخستین بار خوانندگی به فارسی را شروع کردم.

آب انار موزیک : اگه اشتباه نکنم چیزی حدود سه سال با سیلوئت همکاری کردی و در این گروه کارهای کاملا متفاوت با چیزی که الان داری می خونی رو ارائه دادی. دلیل قطع این همکاری و فروپاشی سیلوئت چی بود؟
میان گروه های ایرانی، سیلوئت اولین گروه دختران خواننده بود. برخلاف نظر خیلی ها که معتقدند زنها نمی تونند با هم کار کنند، ما در محیطی دوستانه کار گروهی را به پیش می بردیم. البته وجود شهبال شب پره در سر و سامان دادن به کارمان و حضور فرزین فرهادی  نقش اساسی را در شکل گرفتن گروه داشت. اولین کسی که از گروه سیلوئت با دوستی و احترام بیرون آمد، من بودم. دلیل اش هم این بود که حس می کردم این سبک موسیقی آن چیزی نیست که من به دنبالش هستم.

shahrzad

آب انار موزیک : افرادی که موسیقی تورو به صورت جدی دنبال می کنند، در جریانند که توی خیلی از تراک هات از اشعار پدرت (محمد علی سپانلو) و همینطور مادرت (پرتوی نوری علا) استفاده کردی. استفاده از این اشعار صرفا به خاطر وابستگی فامیلی بوده یا نه باهاشون راحت تر ارتباط برقرار می کنی؟
انتخاب شعر از پدر و مادرم به همون دلیلی بود که سایر اشعار آلبوم ها را از سایر شعرا انتخاب کردم. اصولن من شعری را برای خوندن انتخاب می کنم که بتونم عمیقن با کلمات، معنای پشت آنها و محتوای شعر ارتباط ذهنی و عاطفی داشته باشم. من حال و هوای عاطفی شعرهای مادرم را دوست دارم و بخاطر نزدیکی با آنها با موفقیت، بسیاری از اشعارش را به زبان انگلیسی ترجمه کردم. حال و هوا و تم اجتماعی اشعار پدرم را هم خیلی دوست دارم.

آب انار موزیک : در دیگر کارهات هم دیدیم که بیشتر از ترانه سراها و شعرای زن، مثل زویا زاکاریان، پاکسیما و حتی فروغ فرخزاد قطعاتی رو اجرا کردی و حتی بعضی اوقات خودت هم دست به قلم شدی... دلیل اینکه از ترانه سرایان مرد ایران حالا غیر از پدرت، ما کم تر کاری ازت شنیدیم چی می تونه باشه؟
برای انتخاب شعر، من باید شعر را بپسندم، به جنسیت شاعرش هم کاری ندارم. البته طبیعی است که اگر دنبال شعری در زمینه های عاطفی، احساسی و شخصی به عنوان یک زن باشم، بسوی شعر یک شاعر زن بیشتر گرایش دارم. خوشبختانه امروزه با کم رنگ شدن نقش های سنتی و کلیشه ای برای زن و مرد، آن چه در زمینه شعر رخ داده، تازگی ی نوع نگاه شاعر به طبیعت، جامعه و انسان هست. به همین دلیل اگر خودم با شعر نوعی ارتباط فکری و عاطفی داشته باشم دیگه مهم نیست که شاعر زنه یا مرد. همانطور که گفتم اگر بتونم با ذهن و حس خودم با کلمات، فضا و محتوای شعر ارتباط برقرار کنم برایم کافی است.

آب انار موزیک: از فرزین فرهادی برامون بگو و اینکه توی هر سه البوم قبلی ات آهنگساز کارهات بوده و آیا غیر از تو با هنرمند دیگه ای هم کار می کنه یا نه؟
فرزین فرهادی، نویسنده، تنظیم کننده آهنگ ها و تهیه کننده موسیقی ی اکثر ترانه های منه. او با بسیاری از هنرمندان ایرانی و جهانی کار کرده و در جامعه موسیقی از اعتبار و احترام خاصی برخورداره. او در ساختن آهنگ های اکثر ترانه های من، در زمینه آهنگ ها، ترکیب بسیار زیبایی از موسیقی جاز و ساکسیفون را  بکار میبره که حالتی از زیبایی و حسی از دلتنگی و اندوه (ناستالژی) نیز به آهنگ ها اضافه می کنه که مورد علاقه منه. به جز این ها، فرزین موزیسینی است که موسیقی را جدی می گیره به اون احترام می گذاره و به همین دلیل در قرار و مدارهای کاری بسیار دقیق و منظمه. وجود چنین خصوصیاتی در افراد، کار گروهی را آسان تر می کنه.

آب انار موزیک: کارهای پاپ که خب زیاد ازت شنیدیم،اما توچندتا کار هم ارائه کردی که موسیقی اش سمت موسیقی الکترونیک، پاپ راک و حتی جاز و فلامینگو هم رفته. دلیل این تغییر سبک ها چی بوده، آیا شهرزاد سپانلو به سبک مد نظرش توی موسیقی هنوز نرسیده؟
ببینید در هر کار هنری، تنوع وجود داره. اغلب در اثر استمرار در کار هست که هنرمند می تونه مُهر و نشون خودش را به کارهاش بزنه. تفاوت کارهای من هم واقعن تغییر سبک نیست. مثلن موسیقی من از سبک کلاسیک ایرانی، به موسیقی پاپ تغییر نکرده. من دوست دارم در همان چارچوب موسیقی پاپ، ترکیبی از صداهای مختلف را بکار ببرم و از سبک های گوناگونی مثل جاز، آهنگ های الکترونیکی، فلامینگو و غیره.. هم وام بگیرم. من از تلفیق صداها خوشم میآد و فکر می کنم این کار، زیبایی، هیجان و رنگ آمیزی جذابی به موسیقی میده. من خودم را محدود به همین ها نمی کنم؛ دوست دارم با موسیقی ای که زیبا و دلنشین هست بخونم، چه این که اون موسیقی دقیقن پاپ باشه یا نباشه.

 آب انار موزیک : در آلبوم آخرت، چندتا تراک به زبان های انگلیسی و فرانسوی هم می شنویم. شاید بشه حدس زد پشت قضیه اجراهای ترانه به زبان های دیگه از طرف تو، یک تفکر بین المللی کردن موسیقی ات بوده... تا چه حد خودت رو توی این راه موفق دیدی؟
من از این آلبوم خیلی راضی ام. علت خواندن به زبان انگلیسی و فرانسوی نیز این بود که من با آهنگسازی ایتالیایی – آمریکایی به نام جان پی یروو آشنا شدم که خیلی جذب صدای من شده بود. به همین دلیل وقتی پیشنهاد کرد که ترانه هایی به زبان هایی غیرفارسی بخونم و او آهنگ هایش را بسازد، بی آن که به بین المللی شدن فکر کنم، با خوشحالی قبول کردم. تجربه بسیار خوشآیندی بود. شاید در آینده باز هم به زبانهای غیرفارسی بخوانم. البته حالا که شما مطرح کردید ممکنه از این ببعد در باره بین المللی شدن هم فکر کنم!

آب انار موزیک : ما توی موسیقی بعد از انقلابمون کم تر خواننده ی زنی داشتیم که کارهای ماندگار یا قابل اعتنایی رو ارائه بده. نظر تو راجع به این قضیه چیه؟ آیا تو هم به این داستان معتقدی و اگه آره اشکال رو از کجا می بینی؟
بعد از انقلاب، هنر با سانسور شدید دولتی روبرو شد و به همین دلیل چند سالی دچار رکود شده بود. بویژه موسیقی و ندادن اجازه خواندن به زنان. جز چند بانوی خواننده قدیمی که در ایران در کنسرت هایی برای زنان می خونند، سایر خوانندگان زن ایرانی کسانی هستند که در خارج از ایران خونده اند. و متأسفانه موسیقی خارج از ایران، چه برای خواننده زن و چه مرد، برای سال های طولانی تکرار و تقلیدی از موسیقی پاپ گذشته  ایران بود. با این وصف در میان همین کارها، ترانه های خوب با موسیقی های دلنشینی است که توجه مخاطب را جلب می کنه. شاید برای ارزش گذاری نهایی، احتیاج به زمان بیشتری داشته باشیم.

آب انار موزیک :  شهرزاد، تو با کمپانی های مختلفی کار کردی، حتی من یه زمانی خاطرم هست به همراه همسرت ابتدا آلبومت رو هم توی همون کمپانی داشتید منتشر می کردید. جریان چی بود و چرا توی اون هدف به موفقیت نرسید؟
مشکلی که اکثر کارهای هنری بویژه کتاب یا سیدی باهاش روبروست، موضوع پخش و توزیع اثر و بازگشت هزینه ای است که مصرف آن شده. شما می تونید با موفقیت، اثری را تهیه و آن را پخش هم بکنید، اما هیچ ضمانتی برای برگشت هزینه ای که صرف کار شده نیست. البته الان در جامعه ایرانی، خیلی ها بر اساس ضابطه کار می کنند اما بهرحال کار پخش و توزیع، مثل یک حرفه و فن هست که باید اون رو بلد باشی. وگرنه مجبوری در کمپانی ات را ببندی.

آب انار موزیک : ما جلوتر دیدیم که با شرکت بم آهنگ هم همکاری کردی، شرکتی که بیشتر آلبوم های راک و موسیقی آلترناتیو ایران رو ساپورت و پخش می کنه. از این همکاری برامون بگو...
من خیلی خوشحال و خوش شانسم که با بابک خیاوچی مدیر بَم آهنگ پروداکشن، کار می کنم. در آغاز کارمون ایشون در ترویج موزیکم از طریق اینترنت، به من کمک میکرد، اما حالا درگیر جنبه های مختلف دیگری از موسیقی ام، از جمله امکان برگزاری کنسرت هایی در آینده نزدیک هم هست.

آب انار موزیک : خیلی ها معتقدند که موسیقی داخل ایران امروز به جایی رسیده که حتی از موسیقی موسوم به موسیقی لس آنجلسی، داره سبقت می گیره. آیا تو هم کارهای این بچه ها رو دنبال می کنی و نظرت راجع به کارهاشون چیه؟
من کار بچه های ایران رو، کارهای زیر زمینی و موسیقی های مدرنشون را تا آنجا که به دستم رسیده گوش کردم. گاهی کارهای خیلی خوبی توشون هست. با محدودیت ها و سانسورها و درگیری هایی که بچه های ایران داشتند، کارهای بعضیاشون خیلی خوبه.

آب انار موزیک : یه کم از حال و هوا و فضای آلبوم جدیدت برامون بگو و اینکه چه وقت و توسط کدام کمپانی این آلبوم رو ارائه میدی؟
آلبوم جدیدم رو به اسم "یک روز" خودم تهیه کردم و شرکت تاپ رکورد آن را پخش خواهد کرد. این آلبوم از تاریخ 25 ماه می از طریق اینترنت در دسترس علاقمندان خواهد بود و یک هفته بعد از آن در فروشگاه ها بفروش میرسه. من در این آلبوم، از اشعار شاعرانی استفاده کردم که همگی شان در ایران زندگی می کنند. جز کامبیز میرزائی که ساکن کاناداست. اکثر آهنگهای این آلبوم رو فرزین فرهادی ساخته و باید بگم هر دو از نتیجه این همکاری بسیار خوشحالیم. همچنین از آقای مهدی زنگنه و کامبیز میرزایی هم ۳ آهنگ در البوم هست.
 در ضمن یک ترانه را همراه با خواننده محبوبم آقای فرامرز اصلانی اجرا کردم. من از وقتی که کوچیک بودم، از صدای اصلانی بی اندازه خوشم می آمد. در زیر و بم صداش یک احساس و عاطفه متفاوتی موج می زد که بی اختیار جلبش می شدم. و وقتی بزرگ شدم و خوانندگی را شروع کردم، همیشه دلم می خواست می تونستم با او یک ترانه دو صدایی بخونم. شانس داشتم که ایشون در کمال مهربانی خواسته منو پذیرفت. خوشحالم که هم آقای اصلانی و هم خودم از نتیجه کار بسیار راضی هستیم. موزیک ویدیوی این ترانه هم آماده پخش است.

shahrzad2

آب انار موزیک : ممنون شهرزاد جان. اگه حرف خاصی مونده که دوست داری بزنی ما در خدمتیم...
با سپاس فراوون از شما آقای کبیری، در همین جا می خوام بگم همیشه به یاد ایران و ایرانی ها هستم. بخصوص حالا که اکثر اشعار آلبوم "یک روز" را شاعران جوان ایرانی گفتن، حس می کنم به حال و هوای فکری و زندگی جوان های ایرانی نزدیک تر شدم. همینطور از همه کسانی که با این همه فاصله مکانی، به کارهام توجه دارند و همیشه و همیشه حمایتم کردن، صمیمانه تشکر میکنم. خوشحالم که چنین ارتباط نزدیک و پر احساسی را با مخاطبین خودم دارم. من قدر همه این نعمت ها رو می دونم و امیدوارم روزی همراه خانواده ام، در ایران، از نزدیک برای هموطنانم بخونم.

اختصاصی سایت موسیقی ۳۶۰ و آب انار موزیک

..:: دمو آلبوم گمشده بابک میرزاخانی ::..

..:: کنسرت محسن کامران جم و گروه اینان ::..

$
0
0
کنسرت گروه اینان با اجرای آهنگ هایی از محسن کامران جم و کاور قطعاتی از گروه های متالیکا٫پینک فلوید و... یکشنبه ساعت ۱۸ در سالن اصلی کنسرواتوار تهران

concert


برای تهیه بلیت با شماره ۸۸۹۱۳۰۱۰ تماس بگیرید

..:: علی کوچولو و ای کاش هایش... ::..

$
0
0
برای بیان تجربه های یکی از هزاران "بیست و چهار ساعته" های زندگی، هر آدمی می تونه یه راه رو بره (و البته نره!) و یه جوری این شبانه روزهاش رو تفسیر کنه...
نوشتن مو به موی این دقایق و لحظه هاش یکی از این راه هاست ولی نداشتن مخاطب و جذب نشدن خواننده ی این "خاطرات ِ روزمرگی"، شاید نشون از ضعف اثر یا تکراری بودن این لحظات بده...
زندگی برای شهرنشین ها و اونهایی که تو نقطه ی عجیبی از جهان به نام "تهران" ساکنند و مجبورند به ادامه ی حیات تو این وادی ِ بی در و پیکر، مملو از شلوغی و استرس و بی خوابیه... پر از دردهای زندگی ِ شهریه، از بیکاری و نداشتن آینده و دلخوشی ... خالی از رویاهای کودکی ... تکرار مکرروار کاش ها و کاشکی ها که برای فرار از اونها  همصحبتی با یک همحس، شاید بهترین راه باشه و مکانش چه بهتر که توی یکی از  همین کافه های نوستالوژی زا!ی دور و بر خودمون.
جایی برای متورم و قلمبه شدن اشک های شوق و رشک های "بی و با ذوق"...! درد دل با کافه چی و دیوارهای پر از پوسترهای روشنفکرانه!(و شاید کج فکرانه!) ... کشیدن سیگار و حبس کردن دودی که سقف کافه، یک عمر ِ شریک مشتری هاشه.
اولین آلبوم سولوی علی خلیل زاده(نمی دونم چرا آلبوم "ای کاش"، با نام گروه "نهان" لیبل شده!) تو یه همچین حال و هوایی، یک سالی هست که متولد شده و انصافن یکی از بهترین آلبوم های آلترناتیو سال های اخیر این مملکته...
ای کاش، از "۶:۱۳ AM" صبح شروع میشه با زنگ ِ آلارم ِ ساعت رومیزی ای که تمام سکوت ِ شب رو بهم زده، با دودِ ماشین ها از خیابون های شلوغ رد میشه و به زمزمه ی، سر درد ها و بودن - نبودن های یه جوون هفت ساله ی سربازی رفته و بیکار، از آینه ها رد میشه و به کافه نشینی می رسه.
علی کوچولویی  که هست و می خواد نبودن رو تجربه کنه (شاید با برنداشتن گوشی ِ تلفن ِ خونه ش!).
دلش می گیره، بغض می کنه، شاکی میشه، غُر می زنه، تو آینه نگاه می کنه و مثه بچه ها صدای قطار در میاره و با غم و دردهای خودش، خوابش می بره و...
صبح فردا، خواب می مونه و با "یک ساعت و دو دقیقه" تاخیر از خواب می پره ... اعصابش خُرد میشه و ساعتش رو، زیر پاش له می کنه و از ته دل می خنده...
حالا میشه فهمید که علی کوچولوی ما، دیگه کوچیک نیست...

Ey kash

آلبوم "ای کاش" از گروه "نهان"  ۱۶ تا تراک داره و سال ۲۰۱۰ تو ایران منتشر و توسط "پالاپال رکوردز" در ایران پخش شد.
اعضای گروه! نهان عبارتند از :
علی خلیل زاده : آهنگساز
علی خلیل زاده : خواننده و گیتاریست
علی خلیل زاده : ترانه سرا (البته ۱۰ تا از ترانه ها برای یغما گلروئی ست)
و هنرمندان مهمان :
شهرام شعرباف : بیس، کی برد و تنظیم کننده
علی باغفر : درامز

این نقد در مجله پالاپال شماره فروردین ۹۰ منتشر شده است.

امیر مطلبی

 


..:: محسن نامجو انسان نجیبی است ::..

$
0
0
این پسرمنه.   اما عمو، اینکه یه میمونه! *
 این بهترین " دو جمله ایه " که میشه درباره آلبوم جدید محسن نامجو گفت!
آلبومی که تو روز ولنتاین منتشر شد و کاور صورتی رنگش بدجوری حال و هوای کادوهای ولنتاین و تو ذهن آدم زنده می کنه! یه کادوی ۱۵ - ۲۰ دلاری که کنار شکلات تلخ و رز قرمز بدیش به معشوقه ات!
اما این آخر کار نیست! ماجرا از جایی شروع میشه که تراک هارو با یه برنامه پخش آهنگ اجراش کنی!
واااااای! ۱۸ تا آهنگ! اگه از اون ادم هایی باشیم که کورکورانه هنرمند محبوبمون رو ستایش کنیم و حتی آروق هاش رو تو وسط آهنگ یه کار هنری بدونیم، این یعنی اوج لذت! چقدر دست و دلباز شدی نامجوی من!!
با هزار و دو دلیل ثابت می کنم که این تلفیقی ترین آلبوم ستاره ی موسیقی آوانگارد ایرانه! اصلا فیوژن ترین آلبومیه که تو عمرم شنیدم!
همه چی داره! از اسامی فرانسوی! و موسیقی فولک رومانیایی و تانگو (البته فقط اسمش!) و اجرای روی صحنه و دکلمه ی پشت صحنه و تعدادی از کارهای معروف قدیمیش و بالاخره باقالی!! حتا یه تراک رو هم به دوست و یار قدیمیش عبدی بهروانفر تقدیم کرده که طعنه می زنه به تراک " تخم طلا "
اگه اینو بدونیم که کل آلبوم " جبر جغرافیا (Geograghical Determinism) " تو ایران ضبط و میکس شده و آخ هم کارهای قدیمی نامجو با یکی دوتا کار جدیدش بوده، پس نامجو تا بحال هر آنچه از ایران همراهش بوده رو خرج کرده و انگار حالاحالاها نمی خواد کار جدیدی رو به خورد شنونده ی دوستدار و سینه چاک خودش بده!
اگه اینها " همه باهم " اسمش تلفیقه، مهرداد نیویورک هم چندتا کار تلفیقی داره!
یکی از کلیپ هاش رو دیدم، شعر و تکست داخلی، موسیقی بشکن و بالا بنداز لس آنجلسی، خواننده ی رپ و صدای رو حوضی به شدت خالتور!
اینکه چندتا از تراک های قدیمی خودت رو جمع کنی، اسم تراک هاش رو عوض کنی و به زور بچپونی تو یه سی دی و یه اسم بیهودن ( اشاره به اسم آلبوم ) روش بذاری مثه اینه که مهران مدیری شبهای برره ش رو دوباره دوبله کنه ( مثلا به پرتغالی! ) و اسمش رو هم بذاره "El Barcelona de Nights" و همزمان با چهارشنبه سوری پخشش کنه!
مسلما ایده ی جالبی نیست، مسخره ام نیست. احمقانه ست!!
جناب نامجو ی عزیز، تو مملکت ما رسه به اینه که روی فوتبالیست هامون اسامی خارجی بذاریم.اینجوری بود که رضا شاهردی شد مالدینی ِ ایران، ممد نوازی دیوید بکهام و عابدزاده و فرهاد مجیدی و و و و ... اجنبی های دیگه!
شما رو هم وارد این بازی کردیم ما جماعت بیگانه پرست! ما دیگه کاملا قبول داریم که شما باب دیلن و تام ویتس (و یا هرچی که خودتون دوست دارید) ایرانی!
مارو با خاطره ی خوب ترنج و جبر و آهنگ های دوست داشتنی دیگه ت تنها بذار و به همون کنسرت های تک نفره دور دنیات بچسب، که آخ و بوسه های بیهوده ت بدجوری تو ذوق می زنه و بهار صدات بدجوری بوی پاییز و پا ریز و پا لیز میده!!
این پرواز نیست محسن عزیز! سقوط روشمنده!!

* : دیالوگی از فیلم " عمو بونمی که می تواند زندگی های گذشته ی خود را به یاد بیاورد "

این نقد در مجله پالاپال شماره فروردین ۹۰ منتشر شده است.

امیر مطلبی

..:: شماره جدید مجله پالاپال ::..

$
0
0
شماره جدید پالاپال (مجله تخصصی راک و متال) در طرح و قالبی جدید منتشر شد.
درشماره ی اردی بهشت ماه پالاپال، مطالب زیر را خواهید خواند :
گفتگوهای اختصاصی با هنرمندان ایرانی : گروه The Yellow Dogs ، گروه خاک ، بیژن موسوی
گفتگوهای اختصاصی با گروه لبنانی After Dark و گروه آمریکایی Ruined Machines
جادوی گیتار / درس اول : تکنیک Tapping
گزارش اختصاصی از روزهای تمرین و کنسرت محسن کامران جم
گزارش اختصاصی از کنسرت گروه Black Label Society در لندن
نقد و بررسی آلبوم های هنرمندان ایرانی : نهان (ای کاش) ، محسن نامجو (بوسه های بیهوده) ، خاک (آغاز)
نقد وبررسی آلبوم های هنرمندان جهانی : گروه Hellyeah ، گروه Five Finger Death Punch
و ده ها مطلب و مقاله خواندنی دیگر...            


   دانلود با لینک مستقیم با کیفیت بالا | با حجم حدود 13 مگابایت

   دانلود با لینک مستقیم با کیفیت متوسط | با حجم حدود 4 مگابایت (برای کاربران Dial Up)

   دانلود با لینک غیرمستقیم با کیفیت بالا | (لینک کمکی) با حجم 13 مگابایت

دانلود با لینک غیرمستقیم با کیفیت متوسط | (لینک کمکی) با حجم 4 مگابایت (برای کاربران Dial Up)


..:: "برد و باخت" و همه ی "ایندو" یی هایش! ::..

$
0
0

یه آدم معمولی از درون یه کیوسک! برای اولین بار در سال 2005 از کانادا بیرون اومد!

گروهی که تمام کارهای آلبوم اولش تو ایران انجام شده بود و ضبط مسترینگ هم در استودیو "موج نو" تهران.

اما از بم آهنگ کانادا لیبل شد و سی دی ش در ایران از طریق فروشگاه "بتهوون"! (زمانی که در میدان محسنی تهران فعالیت می کردند.) و خارج از ایران به صورت اینترنتی بفروش رسید.

موسیقی و نوایی که از "آدم معمولی" شنیده میشد، با تمام خزعبلات و پرنو! واژه های شلم شوربای لس آنجلسی و نفرین نامه ها و عربده ها و آه و ناله های وطنی فرق داشت و مخاطب حرفه ای را یاد "دایر استیرز" و "مارک نافلر" می انداخت!

انگار مارک نافلر داشت به فارسی از بن لادن و تیم فوتبال ایران و زوربای ملایری می خوند!

تا قبل از آلبوم دوم این گروه (عشق سرعت)، کمتر کسی کیوسک رو می شناخت و اسم آرش سبحانی و اعضای گروه رو شنیده بود (البته در بین مخاطب عام).

با "عشق سرعت" و یکی دوتا کلیپ شون بود که کیوسک هم، راهی سایت های بی شمار دانلود شد و تور کنسرت های آمریکای شمالی و بعدها اروپای آرش سبحانی و رفقا برپا شد و کیوسک و آرش اش به معروفیت و نان و نوایی رسیدند!

"آرشِ آدم معمولی" ی داستان ما که حالا اسم و رسمی پیدا کرده و از گیتاریست صرف بودن در گروه "راز شب" به خوانندگی وشهرتی جهانی!!، البته با کمک مدیر برنامه هایش "بابک خیاوچی" که نقش پر رنگی در موفقیت های کیوسک داشت، رسیده بود بعد از "باغ وحش جهانی" با مدیر شرکت بم آهنگ  به مشکل بر

خورد! و تو مملکت ما هم که همه چی با سیاست آمیخته ست.

خلاصه اینکه، مشکل اونها هم سیاسی کاری های آرش سبحانی بود که بابک خیاوچی باهاش مسئله داشت و نمی خواست وارد این مسائل بشه و نشد!

سبحانی و گروهش که با عشق و سرعتِ! زیاد، آدم معمولی شون رو جهانی (Global!) کرده بودن، سخت درگیر تورها بودن که فهمیدن "ای داد بیداد!"، دو سال گذشته و کیوسک آلبومی بیرون نداده!

از اونجایی که آرش عزیز ما، دائی جان ناپلئون رو خیلی دوست داره و شیفته ی شخصیت عمو اسدالله هم هست (رجوع شود به آلبوم عشق سرعت – قطعه ی "عمو اسدالله")و قطعن از سان فرانسیسکو! زیاد خاطره داره، پس یکی از اجراهای سان فرانسیسکو رو با چند قطعه جدید! و چند بازخوانی! از ترانه های معروف فریدون فرخزاد ("شب بود" با ترانه ای از ناصر رستگارنژاد) و تام ویتس! ("Green Day" با ترانه ای از Tom Waits و Kathleen Brennan) می زنه تنگِ قطعاتی از آلبوم های قبلی و اینا رو به قول خودش، سه تقطیره می کنه و میده بیرون!

کیوسک و سبحانی که حالا تعداد آلبوم هاش رو به عدد شگفت انگیز "چهار" رسونده، تو همین سال (یعنی 2010) ، شعبه ی 2 کیوسک رو هم افتتاح می کنه!

آرش، سلمک خالدی رو از 127 و پیمان سلیمی که خودش دو سال قبل آلبومش از بم آهنگ منتشر شده بود رو قرض! می گیره و حالا، این چند نفر! یعنی آرش و سلمک و... و بقیه ی اعضای کیوسک یه Band جدید تشکیل دادن با صدای دوتا از Back Vocal هاشون (شادی یوسفیان و همسرش اردلان پایور) و اسمشم میذارن Eendo (ایندو)

eendo label

البته شادی و اردلان میگن که خودشون دوتا، اعضای اصلیه "ایندو" ند و بقیه به عنوان نوازنده مهمان در این آلبوم حضور دارند و اسم گروه هم الان ایندو ئه و اگه یه نفر دیگه اضافه شه میشن "اینسه"، "اینچها" و ...!

خودشون اینجوری میگن که پروژه ی ایندو از دو سال پیش کلید خورد و تو این مدت تمام تراک ها تو استودیوی خانگی شون ضبط شده و حدود دو ماه پیش در سانفرانسیسکو (امان از این سانفرانسیسکو!!) لیبل شد و از آمریکا انتشار یافت!

شادی یوسفیان (شاد بانو) عکاس، بازیگر، گرافیست و هنرمند خوش آتیه، که از مدتی پیش همکاری ش رو با کیوسک آغاز کرد وهمخوان آرش سبحانی شد و با محسن نامجو هم در چند قطعه همکاری داشته و اردلان پایورهم که طراح گرافیک، نوازنده آکاردئون، پیانو، کیبورد و بک وکال مرد گروه بود.

شما اگه از طرفدارای آرش سبحانی و اکیپش هستید و از ترانه ها و آهنگ های این بند معروف خوشتون میاد می تونید با فضای ایندو هم ارتباط برقرار کنید.

چون دقیقن فضای کار ایندو شبیه آلبوم باغ وحش جهانیه.

اگر هم کیوسک باز نیستید و از آرش سبحانی کبیر! خوشتون نمیاد که مسلمن این آلبوم رو اصلن دوست نخواهید داشت، که در این حالت هم چیز خاصی رو از دست ندادید!

آلبوم در 10 تراک و با زمان  دقیقه بسته شده.سبک آلبوم، تلفیقی از جز کلاسیکال، کلِزمِر، راک، لاتین و جاز کولی ها (Gypsy) ، والس و تِراد جز ه که نمیشه اسم سبک خاصی رو روش گذاشت!

قطعن، آلبوم نسبت به بسیاری از آلبوم های نوگرا و آوانگاردی که این روزها منتشر می شوند یک سر و گردن بالاتره اما ضعف های زیادی هم داره.

بزرگترین ضعف آلبوم، متناسب نبودن صدای خواننده ی زن و مرد با همدیگه ست.

تو چیره دستی و نوازندگی اردلان پایور هیچ شکی نیست و استعداد و تبحرش واقعن مثال زدنیه.اما بهتره که اردلان به همون همخوانی و صدای زمینه بودن قناعت کنه و نوای دلنشین آکاردئونش رو همینجوری خاطره انگیز حفظ کنه.

تمام آهنگ ها و ترانه های آلبوم، کار خوده اردلانه ولی نسبت به کارهای قبلیه کیوسک و شخص آرش سبحانی کلماتی صرفن پشت سرهم چیده شده ست که ناهمگونی درونش موج می زنه و نشون میده که در انتخاب شعر و ترانه دقت لازم انجام نشده و نوعی عجله و شتابزدگی تو کلام دیده میشه!

ترانه ها مثل کارهای قبلی کیوسک (و اعضای ایندو که از کیوسک اومدن) مضمونی اجتماعی و تو بعضی جاها به شدت! سیاسیه ولی نه از نوع طنز کیوسکیش! بلکه با کلامی صریح و تند که اعتراض خودش رو نسبت به جامعه ی سیاسی ایرانی (که خودشون، دیگه توش نیستن!) و شرایط اجتماعی ش از پس موسیقی آلترناتیو پرتاب می کنه!

به قول خود اعضای گروه، همانطور که از عنوان آلبوم (برد و باخت) پیداست ، این آلبوم در مورد تناقض در زندگی : شادی و غم و اندوه ، با هم بودن و جدایی ، شفقت و قساوت ، قناعت و حرص و آز و طمع ،شادی و غم ، عشق و شهوت ، مسمومیت و متانت ، الهی و زمینی ، بالا و پایین ، بردن و باختن.

به اعتقاد من، بهترین تراک از مجموع 10 آهنگ آلبوم، قطعه ی "عشق آسمونی"ه که کلیپش هم ساخته شده (به کارگردانی افشین حسام - که قبلن کلیپ "تو کجایی؟" رو هم برای کیوسک ساخته بود.).

لحن اجرا و نوع سازبندی تو این تراک، یه سر و گردن از بقیه آهنگهای آلبوم بالاتره و من به شخصه تو کارهای ایرانی همچین حال و هوایی رو کمتر تجربه کردم!

چیز جالبی که تو این آلبوم نظرم رو جلب کرد، اینه که به نظر می رسه تو بعضی از جاهای آهنگ بداهه نوازی هایی شنیده میشه (کیبورد و آکاردئون)

اعضای گروه آیندو، شادی یوسفیان و اردلان پایور ند ولی تو این آلبوم پیمان سلیمی و آرش سبحانی به عنوان گیتاریست و سلمک خالدی ترومبون، صفا شکرایی بیس، تارا کمانگر ارن، جاش فور جام و نوید قائم مقامی تنبک می نوازند.

* : عکس از سایت ایندو

   امیر مطلبی  

..:: گذر به ماورای دل از کوچه های شاد! ::..

$
0
0

"سیرکو کوچه" نام عجیب و نامتعارفِ اولین آلبوم ِ گروهی، با نام عجیب ترِ "سیرکو کافه" ست که مدتیه منتشر شده.

سیرکو کافه بر اساس جهانبینی ِ شخص ِ بابک رضوی به عنوان سرپرست گروه و با نوازندگی دو نفر از اعضای کیوسک شهروز مولایی (درامر) و علی کمالی (بیسیست) در تورنتو تشکیل شده.

آلبوم سیرکو کوچه تو هفت اپیزود کوتاه بسته شده و فضایی اجتماعی-فانتزی داره که با ظرافت، تمام دغدغه های ذهنی ِ پُست مدرن ترانه سرا رو به گوش شنونده می رسونه.

ویژگی مهم مجموعه رو میشه در کلام ِ مردمی و موسیقی ِ مدرن اون بیان کرد که شاید اسمش رو بشه پاپ-راک مدرن گذاشت.

سیرکو کافه تو "کوچه های شاد" شروع میشه با نوستالوژی بازی ای به شدت آوانگارد!

کلام، پا به پا شنونده رو از میون تمام کوچه های بن بست، میون تمام خیابونای تهران، میون تمام آدم های گنگ و حیرون، میون جماعت ِ هاج و سرگردون می بره تا... و پرت می کنه تو کوچه های شاد!

ترانه ای اجتماعی و خاطره انگیز، لابه لای طعنه های رِند آمیز شاعر!

 

آلبوم، با تراک دوم وارد "شهر شلوغ" میشه.

شهری که راه درازی ست برای رسیدن به شهرِ خیال!کلی مسیر و دشواری راه که در آخر تاکید "همه ش، خواب و خیالی ست!" سراب ِ همچین شهری رو هویدا می کنه!

ویدئوی این قطعه به بهترین شکل، تمام فضای آهنگ رو تصویرسازی می کنه.

 

"بوی اسکاچ"، می پیچه زیر دماغت! وقتی مستی، هیزم خیس و شعر سهراب هم تو یه شب برفی به راه باشه! و بازم تو کوچه!ولی این بار کوچه های سرد و آروم !

فانتزی بازی ِ بابک رضوی به اوج ِ خودش می رسه! با فضاهای مورد علاقه ی شاعر!

کافه،کلبه ی چوبی، موزیک جاز، بارهای همیشه بیدارِ شب و نور قرمز!! تو خیال های بیهوده، در حالتی عریان و مست!

دوباره، صبح ... بوی قهوه و روز از نو...

 

"مرد تنهای شب"، خاطره بازی با ترانه ی معروف "مرد تنهای شب"!

این به راستی قصه ی مرد تنهای شبه! تنها و تنها، غمگین و رسوا...

اما دنیای قصه میشه وارونه! وقتی به جای فرهاد، مجنون تو خواب ِ شیرینه!

 

"خواب ِ خوب" به نظر نگارنده بهترین و زیباترین قطعه ی این مجموعه ست!

ترانه ای فوق العاده و اجرایی ماندگار با ملودی ِ به یاد ماندنی.

پوکی به کیمیای عشق!

غرق شدن خواننده در خاطرات عشق بازی و عجز و ناتوانی در تکرار گذشته های دور...

امید در پارت اول و یاس نا امیدی ِ عاشق مسحور شده به عالی ترین وجهِ کلامی اثر رو یکپارچه کرده.

این تراک رو از دست ندهید!

 

 

"راز ِ میکده" ، بازگو کننده ی تنهایی و قریبی ِ (و شاید هم غریبی!) غربت نشینان ایرانی ست با فضایی – کمی – سیاست زده!

 

و "قصه" پرده ی آخر این اپیزود هفت گانه ست.

 

آلبوم مجموعه ای همگن! و منسجمه و معلومه که تفکری ارزشی پُشتشه، به نظر میرسه که سیرکو کافه تا گروه شدن راه زیادی داره و فعلن باید دید بابک رضوی برای ادامه ی فعالیت موسیقیایی ش چه راهی رو پیش می گیره.

 

اعضای گروه :

بابک رضوی (ترانه سرا، خواننده و گیتار آکوستیک)

شهروز مولایی (درامر)

علی کمالی (بیسیست)

امیر مطلبی

..:: من هم دیگر مشکی نمی پوشم ... برای راک ایرانی! ::..

$
0
0
راک ایرانی!

این شاید مسخره ترین دو کلمه ای باشد که در تاریخ موسیقی این سرزمین بکار رفته است.
بیایید باهم رو راست باشیم! اصلن چرا ما باید در ایران راک داشته باشیم؟
از نظر تاریخی ، همانگونه که پیشتر گفتیم واژه ی راک اند رول در دهه 60 میلادی به ثبت رسید!
موسیقی ای که ورای موسیقی روز جامعه ی غرب بود و در تضاد با "دلخواه پدر و پدر بزرگ ها و مادر و مادر بزرگ ها" ی آن دوران آمریکا (و اروپا!)
یک سوال اساسی!
ما و جامعه ی دیکتاتور زده و حکومت شاهانه ی ایرانیِ مان، کجای این دهه ی میلادی ست و چه می کند و چه گوش می دهد؟
جامعه ی دموکراسی ندیده که از دوران مشروطه با اوج ذلت بیرون آمده و کودتای ننگینی را پشت سر گذاشته! روشنفکران و شاعران و اهل ادبش زندانی و اعدام شده اند و مردمانش خواننده و نوازنده اش را مطرب می نامند و ساز و اثبابش را وسیله ی لهو و لعب!
جامعه ی غرب دو جنگ جهانی را گذرانده و رو به آزادی بیان وعقیده سوق داده شده است، کلیسا خیلی سال است که در حکومت دخالتی ندارد و دین مفهومی کاملن شخصی را بر عهده گرفته.
راک می آید و از تنفرش نسبت به جنگ می گوید، اشتباهات و زورگویی های رهبران سیاسی را به سخره می گیرد.از نیازهای جوانان می گوید.آزادی می خواهد.به خدا شکایت می کند و از انسانیت سخن به میان میاورد.
و گاهی سرخوش می شود و از سکس و نیازهای جنسی شخصی اش صحبت می کند،از تفریحات و عشق موتور سواری اش می گوید.ترانه هایی در وصف مواد مخدر و نشئگی های هراز گاهی اش و عبور از تابوهای جامعه می سراید...
امیر مطلبی

..:: نهمین شماره مجله پالاپال منتشر شد ::..

$
0
0
 گفتگوی اختصاصی با آرش سبحانی سرپرست گروه کیوسک
 چند کلمه حرف حساب ، مارک نافلر اینجا در مجله پالاپال!
 جدیدترین اخبار موسیقی راک و متال ایران ایران
 نقد و بررسی جدیدترین آلبوم های موسیقی راک و متال ایران (ساعت فراموشی، سیرکو کوچه و حال استمراری)
 گزارش اختصاصی از کنسرت مشترک گروه های ماورا و هامان
 مقالات ، مرور و مطالب و عناوین دیگر...

برای مشاهده مجله شما به یک نسخه از نرم افزار PDF READER احتیاج دارید. پالاپال Adobe PDF READER را پیشنهاد می کند که رایگان است و از اینجا و یا اینجا قابل دانلود است...

لینک های دانلود مجله :

کیفیت معمولی (برای کاربران با سرعت پایین) - لینک دانلود

کیفیت خوب (برای کاربران با سرعت متوسط) - لینک دانلود

کیفیت عالی (برای کاربران اینترنت پرسرعت) - لینک دانلود

..:: فراموشیه ساعت! ::..

$
0
0

جدید ترین آلبوم رضا یزدانی با نام "ساعت فراموشی" مدتی ست که وارد مارکتینگ موسیقی داخلی شده است.

او  که پیش از این آلبوم ، 4 آلبوم منتشر کرده است در زمینه بازیگری هم سابقه ی نسبتا زیادی دارد!

به طور کل، دوران فعالیت رضا یزدانی به دو بخش کاملا مجزا از هم تقسیم می شود.

ابتدا قبل از آشنایی با مسعود کیمیایی و روزگار بعد از حکم او!

رضا یزدانی تا قبل از ایفای نقش (و البته خواندن تیتراژ پایانی فیلم حکم) با دو آلبوم "شهر دل" و "پرنده بی پرنده" (که به اعتقاد نگارنده، هنوز بهترین آلبوم رضا یزدانی ست) روزگار آرام و بی سرو صدایی را سپری می کرد.

آشنایی با کیمیایی، یزدانی را وارد جریان سینمایی می کند (حکم، رئیس، چهره به چره، مرگ تدریجی یک رویا، آبی استقلال، محاکمه در خیابان، طهران تهران و...) تا آنجا که حضور پر رنگ او و کلامش را می توان بهترین اتفاق دهه ی اخیر برای موسیقی ه نو گرای ایرانی دانست!

 

نکته مثبت مجموعه، زمان نسبتا طولانی (حدود 80 دقیقه) و تعداد تراک های (14 تراک) آن است که در نمونه های داخلی اگر نگوییم بی نظیر، مسلما کم نظیر است.که نشان از احترام صاحب اثر به مخاطب خود دارد.

سبک آلبوم مثله تمام کارهای یزدانی (البته به غیر از آلبوم شهر دل) در استاندارد های Soft Rock قابل تعریف است.سبکی تجاری، که بیشتر تکیه بر ترانه و خواننده دارد تا نوازنده و فرم موسیقی.

یزدانی گروه جوان و با استعدادی را جمع کرده است که پیشرفت شان نسبت به کارهای قبل، ملموس و قابل درک است ولی هنوز سازبندی و تنظیم قطعات فاقد خلاقیت های لازم و کاملا فضای گروه های راک دهه ی 70 رو برای شنونده زنده می کند.که این خود کماکان، بزرگترین ضعف تمام کارهای رضا یزدانیست.(البته شاید بتوان درصد بالایی از این بحث را تقصیر ِ!! بحث میکس و مسترینگ در آلبوم های ایرانی و مشکل تاریخی ِ کمبود ِ امکانات ِ ضبط ِ صدا انداخت!!)

ساعت فراموشی تفاوت و شباهت هایی با کارهایی قبلی یزدانی دارد و بالطبع مانند هر کار دیگری، دارای ضعف ها و ویژگی های خاص خودش هم هست.

شاید جالب ترین نکته در تازه ترین اثر این هنرمند، روی آوردن او به ترانه سرایی باشد!که می تواند اتفاقی جالب برای کسی که سال ها پیش ادعای راکر بودن داشت و چندی پیش در یک برنامه ی ویدئویی (جنگ 90) سبک کارش را متمایل به پاپ دانست!

و دیگر اینکه دومین آلبوم (بعد از ساعت 25 شب) رضا یزدانی  ست که در آن نام یغما گلرویی دیده نمی شود.

اما بارز ترین ویژگی و شاید بهترین اتفاق، پیشرفت چشمگیر یزدانی در پخته تر شدن و کنترل صدایش است که برای دوستدارانش، نوید صدایی "در آستانه ی جاودانگی" را می دهد که پرشورتر و با تجربه تر راهش را پیش گرفته است.

ضعف بزرگ  آلبوم جدید رضا یزدانی، ترانه های ساعت فراموشی ست. اویی که نماد اعتراض در موسیقی مجاز ایران بود و شاید ماندگارترین کارهایش از کلامی، اجتماعی و معترض بهره می برد، بدجوری دارد به سمت "عاشقانه ها" پرتاب می شود!

عاشقانه هایی که بعضا به شدت اِشکال ادبی و دستوری دارند!مثلا در تراک "بانوی من"، بیت "دستامو می بخشم،به اعتماد تو - چهلستون ميشم،امشب برای تو" ، کلام دچار ایراد قافیه شده است.

یا در ترانه ی "کارتن خواب" ترجیع بند "خوشبخت، می ترسه" و "سخت، می ترسه" از زیبایی های این قطعه ی فوق العاده کم می کند!

یا در ترانه ی "سینما" در بیت، "توی درام زندگی، بگو که نقش ما چیه - کی آخرین کات و میگه، سناریو دست کیه" ترجیع بند چیه و کیه که نقش قافیه را لحاظ می کنند به شدت غلط است! (علم عروض و قافیه) که از این دست ایرادات بسیار یافت می شود.

در کل آلبوم، دارای استانداردهای لازم برای موفقیت در بازار ایران می باشد و امید است رضا یزدانی را در آلبوم ها و کارهای بعدی اش از لحاظ کلام و موسیقی پخته تر و قوی تر ملاقات کنیم یا شاید هم :

ذهن خلاق حقيقت، با سليقه م نميخونه
نوسان داره و در من، همه چی رنگِ جنونه  !!

امیر مطلبی

* : این نقد در شماره ی آذر ماه مجله پالاپال منتشر شده است.

 


...: پیش فروش فیلم مستند راک آن :...

$
0
0
پیش فروش فیلم مستند راک آن آغاز  از ۱۹ دی ماه سال ۱۳۹۰ آغاز شد. دوستان و همراهان داخل ایران می توانند در ادامه با ما همراه شوند و این مستند را پیش خرید کنند...

راک آن

کارگردان: شهیـار کبیـری
تهیه کننده:فرامرز محبی
دستیار اول: امیر مُطلبی
دستیار دوم: حسین صفری
کارشناسان مشاور: رضا یزدانی - بابک میرزاخانی - کاوه آفاق
مشاورین کارگردان: آرش معدنی پور - آریا کرنافی
تصویربرداران: یونس سبزی - وهاب گائینی (با تشکر از رضا شیخی)
تدوین: شهیارکبیری (با تشکر از فرهاد فرد)
عکاسان: صبا بیانی - لیلی همتی - هنگامه محمد نظامی - سمانه مطلبی
گرافیک:حسن سبزعلیان
اسپانسر: پارس رکورد
سال ساخت: 90 - 85
---
با حضور:
شهبال شب پره
اروین خاچیکیان
همایون مجد زاده (گروه کهت میان)
بابک ریاحی پور
اردوان انزابی پور (گروه تندر)
آرش سبحانی (گروه کیوسک)
فرزاد گلپایگانی
شهریار مسرور
عبدی بهروانفر (گروه ماد)
کاوه آفاق - ایمان محمدی (گروه The ways)
مسعود فیاض زاده - سیامک بغدادی - علی باغفر و... (گروه Minus1)
بهرنگ علوی (گروه Samavayo)
بابک فرخی - سهیل الفت (گروه Azhirock)
آرین نائینی (گروه نیکائین)
افشین طهماسبی (گروه خاک)
پویان مددی (گروه 5grs)
علی اصفهانی (گروه مرداب)
هادی پاکزاد
شایان امینی
شهاب الدین
آرش (گروه تارانتیست)
و
یاس (نماینده موزیک رپ)
...
روزبه بمانی (ترانه سرا)
ادیب وحدانی (منتقد)
سعید کریمی (منتقد)
میثم یوسفی (ژورنالیست و ترانه سرا)
دکتر مهدی آقا زمانی (جامعه شناس)
سعید گنجی (کارشناس صدابرداری)

جهت پیش خرید دی وی دی راک آن، اینجـــا کلیک کنید

..:: تازه های زیر زمین! ::..

$
0
0

آلبوم جدید گروه 127 با نام حال استمراری (Pop Emergency) منتشر شد.

حال استمرای، چهارمین آلبوم رسمی این گروه پانک – راک ایرانی ست و اولین آلبوم رسمی بعد از مهاجرت از ایران که در تاریخ 11 نوامبر 2011 منتشر شده است.

از این گروه تا به امروز سه آلبوم با نام های Coming around در سال 2005، The Full Time Job  در سال 2006 و آلبوم خال پانک در سال 2008 منتشر شده است.

این آلبوم، در دو سی دی عرضه شده که سی دی شماره یک، شامل  12 تراک فارسی ست تحت عنوان حال استمراری و سی دی شماره دو کهPop Emergency  نام دارد، مشتمل بر 3 آهنگ به زبان انگلیسی می باشد.

..........................................................................................................................

آلبوم جدید گروه کیوسک با نام نتیجه مذاکرات منتشر شد.

نتیجه مذاکرات پنجمین آلبوم گروهآلترناتیو - راک بلوز ایرانیِ کیوسک است که در اول دسامبر ۲۰۱۱ منتشر شد.نتیجه مذاکرات به نوعی بازگشت گروه به سبک اولیه خود یعنی موسیقی بلوز و راک است.

این آلبوم 11 تراک دارد که از نکات جالب این مجموعه، کاور آهنگ روسی معروف those were the days  است که به شدت شنیدنی شده!

..........................................................................................................................

آلبوم جدید محسن نامجو با نام الکی منتشر شد.

الکی، مجموعه آهنگ های اجرا شده در کنسرت دانشگاه استنفورد(2011) است که بعد از آلبوم سه تقطیره گروه کیوسک، دومین آلبوم آلترناتیو ایرانی در بازار جهانی ست که به صورت زنده ضبط و در تاریخ 27 دسامبر 2011 منتشر شده است.

این آلبوم شامل 9 تراک می باشد که آهنگسازی و تنظیم کارها بر عهدی خود نامجو ست و ضبط و مسترینگ از ممدزاده.

در این آلبوم آثاری از سعدی،حافظ، مولانا،بابک لطیفی و محسن نامجو شنیده می شود.

این آلبوم سومین اثر رسمی منتشر شده از نامجو در خارج از ایران است.

..........................................................................................................................

دومین آلبوم گروه بالگرد با نام رجالضآلین منتشر شد.

رجالضآلین، دومین آلبوم این گروه آلترناتیو-آندگراند ایرانی ست که در تاریخ اول دسامبر 2011 منتشر شده است.

مجموعه ای شامل 13 تراک و در سبک فانک – راک که توسط پالاپال(در ایران) و شرکت زیرزمین، منتشر شده است.

..........................................................................................................................

آلبوم جدید محسن کامران جم با نام نقاشی با صداها منتشر شد.

نقاشی با صداها اولین مجموعه از کارهای کامران جم است که منتشر می شود.

محسن کامران جم،پیش از این تجربه ی همکاری با گروه میرزا (بابک میرزاخانی) در آلبوم پینوکیو را در کارنامه دارد و اجراهای متعددی با همراهی گروه اینان در کنسرواتوآر موسیقی ایران داشته.

..........................................................................................................................

آلبوم جدید رعنا فرحان با نام ماه و سنگ منتشر شد.


ماه و سنگ چهارمین آلبوم رسمی رعنا فرحان اول ژانویه 2012 منتشر شده است که ادامه ی سبک و فضای آثار قبلی اوست.

این آلبوم، 10 تراک دارد که کلامش طیفی از اشعار مولانا، خیام تا خودِ رعنا فرحان ( برای اولین بار در کارهایش) را در بر می گیرد.

..........................................................................................................................

آلبوم جدید گروه حک با نام کجا؟ منتشر شد.

کجا

کجا؟ پنجمین آلبوم رسمی گروه حک می باشد که در تاریخ 28 نوامبر 2011 منتشر شده است.حک به سرپرستی مانی سفیخانی، یکی از پیشگامان موسیفی آلترناتیو پروگراسیو راک ایران است که اولین آلبومشان در سال 1995 تحت عنوان قایق آبی منتشر شد.

امیر مطلبی

تمام عکس ها از سایت آمازون برداشته شده است.

...:: اتمام تصویربرداری فیلم کوتاه خاک بازی ::..

$
0
0
آب انار موزیک - مراحل ضبط فیلم کوتاه داستانی خاک بازی، در اواخر اردیبهشت ماه سال ۹۱ پس از یک هفته تصویربرداری در نقاط مختلف تهران و بهشت زهرا به پایان رسید.

خاک بازی 7

(لیلی همتی در نمایی از فیلم خاک بازی)

خاک بازی، نام هفتمین و تازه ترین اثر شهیار کبیری است که در آن، اینبار از دید یک بیمار روانپریش داستان سورئال عاشقانه ای را به تصویر می کشد که نقش اصلی آن را کاوه آفاق موزیسن و خواننده گروه راک The Ways بازی کرده است. پیش از این نیز شهیار کبیری از حضور خوانندگان و موزیسن های دیگری در ساخت کارهای قبلی اش بهره جسته بود و مراحل ضبط این فیلم را در شرایطی به پایان برده است که فیلم مستند بلند راک آن را جهت اخذ مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صف انتشار دارد.

بازی در فیلم کوتاه خاک بازی، یکی از اولین و جدی ترین فعالیت های کاوه آفاق پس از بازگشت مجدد به ایران در راستای فعالیت رسمی در حوزه موسیقی و سینماست و آن طور که از شواهد پیداست، اولین آلبوم رسمی وی و گروهش نیز اواخر تابستان سال جاری منتشر خواهد شد.

بازیگر روبروی کاوه آفاق در این فیلم کوتاه لیلی همتی است و از دیگر بازیگران این اثر نیز می توان به نیکو ترخانی نقاش و Visual Artist  سرشناس ایران در عرصه بین المللی و همچنین بابک فرخی موزیسین و خواننده گروه  Azhirock که اینروزها از مطرح ترین و شناخته شده ترین گروه های راک ایران در بازار موسیقی جهان است اشاره کرد که هرکدام به صورت کوتاه و افتخاری در خاک بازی به ایفای نقش پرداخته اند.

خاک بازی دومین همکاری مشترک شهیار کبیری با علی حسین آبادی، بعد از مجموعه کافه موزیک به عنوان مدیر تصویربرداری است که با توجه محتوای سورئال بودن داستان، باید منتظر ماند و دید که از چه تکنیک های برای بهتر روایت شدن داستان استفاده کرده اند.

این فیلم جهت نمایش در جشنواره های کوتاه داخل و خارج از کشور در مرحله تدوین بسر می برد.

عوامل تولید فیلم کوتاه خاک بازی:

نویسنده، تهیه کننده و کارگردان: شهیار کبیری

مشاور هنری: مزدک غیاثی

دستیار اول کارگردان: امیر مطلبی

دستیار دوم: حسین صفری

 بازیگردان: لیلی مقیمی

مدیر تصویربرداری: علی حسین آبادی

صدابردار: مصطفی صالحی

منشی صحنه: راحله یوسفی نیا

گریم: سپیده سلیمانی

مدیر تولید: طیطه خسروانی

بازیگران: کاوه آفاق، لیلی همتی و نیکو ترخانی (با حضور: بابک فرخی)

جهت مشاهده تصاویری از این فیلم، به ادامه مطلب بروید.

..:: پس از چهار سال، "گمشده" ی میرزا، پیدا شد! ::..

$
0
0

سومین آلبوم بابک میرزاخانی، موزیسین آوانگارد سبک بلوز، با نام "گمشده"، چهار سال بعد از آلبوم "پینوکیو" و شش سال بعد از "خواب" توسط شرکت بم آهنگ، منتشر شد.

"گمشده"، مانند دو آلبوم قبلی گروه میرزا، در سبک بلوز است.



میرزا در این آلبوم که از ده تراک تشکیل شده، برای اولین بار به غیر از جلال تهرانی، از اشعار مازیار تهرانی (طراح و گرافیست) و خودش نیز استفاه کرده است و به عبارتی، چهار تراک این آلبوم، کلامی از بابک میرزاخانی دارد!

نکته جالب در این اثر، اجرای شعری از مولانا با موسیقی غربی ست که میرزاخانی در آلبوم پینوکیو و قطعه "اثر نماند"، پیش از این دست به این تجربه زده بود.از دیگر نکات جالب این مجموعه، اجرای زنده ی "امشب"، محبوب ترین قطعه از گروه میرزا ست که در فیلم "کسی از گربه های ایرانی خبر ندارد"، ساخته ی بهمن قبادی، به شدت مورد توجه قرار گرفته بود.

احسان جهاندیده (هارمونیکا) ، بردیا امیری (درامز) و مازیار خواجیان (گیتار بیس) همچون دو اثر قبلی، در کنار فرشاد پاسدار (گیتار)، میرزاخانی را در این آلبوم همراهی می کنند.



برای تهیه آلبوم Lost (گمشده) می توانید:

1. مراجعه به انتشارات ثالث (خیابان کریمخان،مابین ایرانشهر و ماهشهر، انتشارات ثالت،طبقه دوم)

2. از طریق تماس با شماره 09357767143 و سفارش آلبوم.در این روش آلبوم همان روز و از طریق پیک (از ساعت 1تا5 بعد از ظهر) به آدرس شما ارسال می گردد.بدیهی ست که هزینه پیک
(در تهران)  و پست پیشتاز (در شهرستان)  به عهده ی خریدار می باشد. (حداقل و حداکثر زمان رسیدن به مقصد، در تهران همان روز و شهرستان ها 2 تا 4 روز است.)  

3. در تاریخ اول ژوئن، این آلبوم از شرکت "بم آهنگ" در آمریکا و کانادا منتشر خواهد شد که از طریق سایت های CDBaby و Itunes قابل خریداری و دانلود می باشد.

آلبوم Lost (گمشده) شامل 10 تراک صوتی:

1 - گمشده

2 - تنها

3. امروز

4. شاکلید

5. دل من

6. زرافه

7. خیلی وقته

8. جاده

9. امشب خوشحال (اجرای زنده)

10. Hoochi Coochi Man

و کلیپ تصویری Lost (گمشده) می باشد.

آلبوم گمشده را از اینجا گوش کنید.

برای حمایت از تمام گروه های موسیقی مستقل ایرانی،لطفا و در صورت امکان، آلبوم ها را اوریجینال تهیه کنید.

..:: "برد و باخت"و همه ی "ایندو"یی هایش! ::..

$
0
0

یه آدم معمولی از درون یه کیوسک! برای اولین بار در سال 2005 از کانادا بیرون اومد!

گروهی که تمام کارهای آلبوم اولش تو ایران انجام شده بود و ضبط مسترینگ هم در استودیو "موج نو"تهران.

اما از بم آهنگ کانادا لیبل شد و سی دی ش در ایران از طریق فروشگاه "بتهوون"! (زمانی که در میدان محسنی تهران فعالیت می کردند.) و خارج از ایران به صورت اینترنتی بفروش رسید.

موسیقی و نوایی که از "آدم معمولی"شنیده میشد، با تمام خزعبلات و پرنو! واژه های شلم شوربای لس آنجلسی و نفرین نامه ها و عربده ها و آه و ناله های وطنی فرق داشت و مخاطب حرفه ای را یاد "دایر استیرز"و "مارک نافلر"می انداخت!

انگار مارک نافلر داشت به فارسی از بن لادن و تیم فوتبال ایران و زوربای ملایری می خوند!

تا قبل از آلبوم دوم این گروه (عشق سرعت)، کمتر کسی کیوسک رو می شناخت و اسم آرش سبحانی و اعضای گروه رو شنیده بود (البته در بین مخاطب عام).

با "عشق سرعت"و یکی دوتا کلیپ شون بود که کیوسک هم، راهی سایت های بی شمار دانلود شد و تور کنسرت های آمریکای شمالی و بعدها اروپای آرش سبحانی و رفقا برپا شد و کیوسک و آرش اش به معروفیت و نان و نوایی رسیدند!

"آرشِ آدم معمولی"ی داستان ما که حالا اسم و رسمی پیدا کرده و از گیتاریست صرف بودن در گروه "راز شب"به خوانندگی وشهرتی جهانی!!، البته با کمک مدیر برنامه هایش "بابک خیاوچی"که نقش پر رنگی در موفقیت های کیوسک داشت، رسیده بود بعد از "باغ وحش جهانی"با مدیر شرکت بم آهنگ  به مشکل بر

خورد! و تو مملکت ما هم که همه چی با سیاست آمیخته ست.

خلاصه اینکه، مشکل اونها هم سیاسی کاری های آرش سبحانی بود که بابک خیاوچی باهاش مسئله داشت و نمی خواست وارد این مسائل بشه و نشد!

سبحانی و گروهش که با عشق و سرعتِ! زیاد، آدم معمولی شون رو جهانی (Global!) کرده بودن، سخت درگیر تورها بودن که فهمیدن "ای داد بیداد!"، دو سال گذشته و کیوسک آلبومی بیرون نداده!

از اونجایی که آرش عزیز ما، دائی جان ناپلئون رو خیلی دوست داره و شیفته ی شخصیت عمو اسدالله هم هست (رجوع شود به آلبوم عشق سرعت – قطعه ی "عمو اسدالله")و قطعن از سان فرانسیسکو! زیاد خاطره داره، پس یکی از اجراهای سان فرانسیسکو رو با چند قطعه جدید! و چند بازخوانی! از ترانه های معروف فریدون فرخزاد ("شب بود"با ترانه ای از ناصر رستگارنژاد) و تام ویتس! ("Green Day"با ترانه ای از Tom Waits و Kathleen Brennan) می زنه تنگِ قطعاتی از آلبوم های قبلی و اینا رو به قول خودش، سه تقطیره می کنه و میده بیرون!

کیوسک و سبحانی که حالا تعداد آلبوم هاش رو به عدد شگفت انگیز "چهار"رسونده، تو همین سال (یعنی 2010) ، شعبه ی 2 کیوسک رو هم افتتاح می کنه!

آرش، سلمک خالدی رو از 127 و پیمان سلیمی که خودش دو سال قبل آلبومش از بم آهنگ منتشر شده بود رو قرض! می گیره و حالا، این چند نفر! یعنی آرش و سلمک و... و بقیه ی اعضای کیوسک یه Band جدید تشکیل دادن با صدای دوتا از Back Vocal هاشون (شادی یوسفیان و همسرش اردلان پایور) و اسمشم میذارن Eendo (ایندو)

eendo label

البته شادی و اردلان میگن که خودشون دوتا، اعضای اصلیه "ایندو"ند و بقیه به عنوان نوازنده مهمان در این آلبوم حضور دارند و اسم گروه هم الان ایندو ئه و اگه یه نفر دیگه اضافه شه میشن "اینسه"، "اینچها"و ...!

خودشون اینجوری میگن که پروژه ی ایندو از دو سال پیش کلید خورد و تو این مدت تمام تراک ها تو استودیوی خانگی شون ضبط شده و حدود دو ماه پیش در سانفرانسیسکو (امان از این سانفرانسیسکو!!) لیبل شد و از آمریکا انتشار یافت!

شادی یوسفیان (شاد بانو) عکاس، بازیگر، گرافیست و هنرمند خوش آتیه، که از مدتی پیش همکاری ش رو با کیوسک آغاز کرد وهمخوان آرش سبحانی شد و با محسن نامجو هم در چند قطعه همکاری داشته و اردلان پایورهم که طراح گرافیک، نوازنده آکاردئون، پیانو، کیبورد و بک وکال مرد گروه بود.

شما اگه از طرفدارای آرش سبحانی و اکیپش هستید و از ترانه ها و آهنگ های این بند معروف خوشتون میاد می تونید با فضای ایندو هم ارتباط برقرار کنید.

چون دقیقن فضای کار ایندو شبیه آلبوم باغ وحش جهانیه.

اگر هم کیوسک باز نیستید و از آرش سبحانی کبیر! خوشتون نمیاد که مسلمن این آلبوم رو اصلن دوست نخواهید داشت، که در این حالت هم چیز خاصی رو از دست ندادید!

آلبوم در 10 تراک و با زمان  دقیقه بسته شده.سبک آلبوم، تلفیقی از جز کلاسیکال، کلِزمِر، راک، لاتین و جاز کولی ها (Gypsy) ، والس و تِراد جز ه که نمیشه اسم سبک خاصی رو روش گذاشت!

قطعن، آلبوم نسبت به بسیاری از آلبوم های نوگرا و آوانگاردی که این روزها منتشر می شوند یک سر و گردن بالاتره اما ضعف های زیادی هم داره.

بزرگترین ضعف آلبوم، متناسب نبودن صدای خواننده ی زن و مرد با همدیگه ست.

تو چیره دستی و نوازندگی اردلان پایور هیچ شکی نیست و استعداد و تبحرش واقعن مثال زدنیه.اما بهتره که اردلان به همون همخوانی و صدای زمینه بودن قناعت کنه و نوای دلنشین آکاردئونش رو همینجوری خاطره انگیز حفظ کنه.

تمام آهنگ ها و ترانه های آلبوم، کار خوده اردلانه ولی نسبت به کارهای قبلیه کیوسک و شخص آرش سبحانی کلماتی صرفن پشت سرهم چیده شده ست که ناهمگونی درونش موج می زنه و نشون میده که در انتخاب شعر و ترانه دقت لازم انجام نشده و نوعی عجله و شتابزدگی تو کلام دیده میشه!

ترانه ها مثل کارهای قبلی کیوسک (و اعضای ایندو که از کیوسک اومدن) مضمونی اجتماعی و تو بعضی جاها به شدت! سیاسیه ولی نه از نوع طنز کیوسکیش! بلکه با کلامی صریح و تند که اعتراض خودش رو نسبت به جامعه ی سیاسی ایرانی (که خودشون، دیگه توش نیستن!) و شرایط اجتماعی ش از پس موسیقی آلترناتیو پرتاب می کنه!

به قول خود اعضای گروه، همانطور که از عنوان آلبوم (برد و باخت) پیداست ، این آلبوم در مورد تناقض در زندگی : شادی و غم و اندوه ، با هم بودن و جدایی ، شفقت و قساوت ، قناعت و حرص و آز و طمع ،شادی و غم ، عشق و شهوت ، مسمومیت و متانت ، الهی و زمینی ، بالا و پایین ، بردن و باختن.

به اعتقاد من، بهترین تراک از مجموع 10 آهنگ آلبوم، قطعه ی "عشق آسمونی"ه که کلیپش هم ساخته شده (به کارگردانی افشین حسام - که قبلن کلیپ "تو کجایی؟"رو هم برای کیوسک ساخته بود.).

لحن اجرا و نوع سازبندی تو این تراک، یه سر و گردن از بقیه آهنگهای آلبوم بالاتره و من به شخصه تو کارهای ایرانی همچین حال و هوایی رو کمتر تجربه کردم!

چیز جالبی که تو این آلبوم نظرم رو جلب کرد، اینه که به نظر می رسه تو بعضی از جاهای آهنگ بداهه نوازی هایی شنیده میشه (کیبورد و آکاردئون)

اعضای گروه ایندو، شادی یوسفیان و اردلان پایور ند ولی تو این آلبوم پیمان سلیمی و آرش سبحانی به عنوان گیتاریست و سلمک خالدی ترومبون، صفا شکرایی بیس، تارا کمانگر ارن، جاش فور جام و نوید قائم مقامی تنبک می نوازند.

* :عکس از سایت ایندو

  امیر مطلبی 

Viewing all 29 articles
Browse latest View live




Latest Images